Οι εκπαιδευτές

Γ. Χαραλαμπίδης

Γ. Χαραλαμπίδης

Καθηγητής, Επ. Υπεύθυνος

Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης είναι Καθηγητής Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Επιχειρηματικότητας στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Σάμο. Είναι ο ιδρυτής και διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που συντονίζει τη χάραξη πολιτικής, την έρευνα και τα έργα εφαρμογής για κυβερνήσεις και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.Παράλληλα διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ψηφιακή Καινοτομία και Νεοφυή Επιχειρηματικότητα, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Διαθέτει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη διαχείριση πολύπλοκων πληροφοριακών συστημάτων, 10 εκ των οποίων ως γενικός διευθυντής στον Όμιλο SingularLogic, καθοδηγώντας την επέκταση της εταιρείας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 10 βιβλία και 300 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς επιστημονικούς φορείς και φορείς χάραξης πολιτικής.Ο Γιάννης έχει διδάξει ως προσκεκλημένος καθηγητής στα πανεπιστήμια UC Berkeley, TU Delft, Stevens Institute NY, State University NY, University of Washington, City University Hong Kong, Swinburne University Melbourne και Wollongong University στην Αυστραλία. Το 2018 συμπεριλήφθηκε στους «100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση», από το Apolitical Group. Το 2022, κατατάχθηκε ως ο 6ος πιο παραγωγικός συγγραφέας στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση, μεταξύ 10.000 συγγραφέων του τομέα, με βάση έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.

Ε. Λουκής

Ε. Λουκής

Καθηγητής, Επ. Υπεύθυνος

O Δρ Ευριπίδης Λουκής είναι Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος Master of Science στον χώρο Συστήματα Ελέγχου και Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές από το Imperial College of Science and Technology, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, και Διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στον χώρο Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης και Υποστήριξης Αποφάσεων. Σήμερα είναι Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης και Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων, στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Εχει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία, έχοντας διατελέσει Ειδικός Επιστήμονας στο Υπουργείο Προεδρίας Κυβερνήσεως (σημερινό ΥΠΕΣΔΔΑ), Επιστημονικός Υπεύθυνος στο Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης ‘Κλεισθένης’ του Δευτέρου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, Τεχνικός Σύμβουλος Υπουργείων και Δημόσιων Οργανισμών και Εθνικός εκπρόσωπος στα Προγράμματα ‘Interchange of Data between Administration’ (IDA) και ‘Telematics for Administration’ της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Έχει εκτεταμένη επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα στον χώρο των πληροφοριακών συστημάτων, της επιχειρησιακής τους αξιοποίησης και της σχέσης τους με την καινοτομία, έχοντας συμμετάσχει σε πολλά διεθνή ερευνητικά προγράμματα στον χώρο αυτό και έχοντας δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε διακεκριμένα διεθνή περιοδικά (journals) και συνέδρια (conferences).

Χ. Αλεξόπουλος

Χ. Αλεξόπουλος

Μεταδιδακτορικός Ερευνητής

Ο Δρ Χαράλαμπος Αλεξόπουλος είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συντονιστής του τμήματος Ανοιχτών Δεδομένων και Διαλειτουργικότητας στο Κέντρο Έρευνας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Παράλληλα, είναι υπεύθυνος για τις διεθνής σχέσεις της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου. Ασχολείται με υψηλού επιπέδου χάραξη πολιτικής, έρευνα και πιλοτική εφαρμογή έργων σε ευρωπαϊκό (FP7, Η2020) και εθνικό επίπεδο. Στα έργα που έχει συμμετάσχει ως ερευνητής ή ως σύμβουλος συμπεριλαμβάνονται τα ENGAGE, SHARE-PSI 2.0, EU-COMMUNITY, PADGETS, NOMAD, NET-EUCEN, PLUG-IN.

Έχει επίσης συμμετάσχει στη διοργάνωση και στη διδασκαλία (α) θερινών σχολείων όπως τα Open and Collaborative Governance, Big Data Analysis in Earth Sciences, (β) διαγωνισμών επιχειρηματικότητας όπως τα AEGEAN STARTUPS και CREA on ICT Entrepreneurship, καθώς και (γ) σε οργανωτικές και επιστημονικές επιτροπές διεθνών συνεδρίων. Είναι επί σειρά ετών αξιολογητής σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά. Απόφοιτος της επιστήμης των υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχει δημοσιεύσει την έρευνά του σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά σχετικά με την αξιολόγηση Πληροφοριακών Συστημάτων, τα ανοικτά δεδομένα, τη σημασιολογική διαλειτουργικότητα και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Το 2015, συγκαταλέχθηκε στους πιο παραγωγικούς ερευνητές στον τομέα των ανοιχτών δεδομένων στην μελέτη των Hossain, Dwivedi and Rana για το διεθνές περιοδικό Organizational Computing and Electronic Commerce.

Β. Ανδρουτσοπούλου

Β. Ανδρουτσοπούλου

Διδάκτωρ

H Αγγελική Ανδρουτσοπούλου είναι Διδάκτωρ του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τίτλο διατριβής “«Advanced Social Media Exploitation in Public Policy Formulation: Methods, Tools, Evaluations»” . Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών του Προγράμματος «Τεχνολογίες και Διοίκηση Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων» του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην κατεύθυνση Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων. Από το 2010 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συμμετέχει σε εθνικά και διεθνή ερευνητικά έργα (Εθνικά: PLUG-IN, Διεθνή/FP7:GOV3.0, EU-Community, NOMAD, PADGETS, NET – EUCEN, ENGAGE).

Μέσα από τη συμμετοχή της στα παραπάνω έργα, έχει αποκτήσει εξειδίκευση στη διαχείριση έργου, στην σχεδίαση και αξιολόγηση συστημάτων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στον συντονισμό πιλοτικών εφαρμογών στο δημόσιο τομέα. Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια στον πεδίο της «Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» και της «Μοντελοποίησης πολιτικής». Το 2016, η δημοσίευση της με τίτλο ““Passive Expert-Sourcing for Policy Making in the European Union”, βραβεύτηκε ως η «πιο καινοτόμα ερευνητική προσέγγιση» στο διεθνές συνέδριο “15th IFIP Electronic Government (EGOV) 2016 and ePart 2016 conference”.

Σ. Αρβανίτης

Σ. Αρβανίτης

Συνεργαζόμενος ερευνητής

Ο Δρ Σπύρος Αρβανίτης ήταν μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2019 ανώτερος ερευνητής οικονομολόγος στο “KOF Swiss Economic Institute of the ETH” της Ζυρίχης, όπου ήταν επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος “Οικονομικά της Καινοτομίας”. Ο Δρ Αρβανίτης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και διδακτορικού διπλώματος στη χημεία από το ETH Ζυρίχης. Έχει επίσης διατελέσει καθηγητής οικονομικών στο ETH Ζυρίχης και έχει δημοσιεύσει εκτενώς στα οικονομικά της καινοτομίας, τη διάχυση της τεχνολογίας, την απόδοση των επιχειρήσεων και τη δυναμική της αγοράς.

Α. Δαβαλάς

Α. Δαβαλάς

Υποψήφιος Διδάκτωρ

Ο κ. Αθανάσιος Δαβαλάς απέκτησε το πρώτο του μεταπτυχιακό από το Guglielmo Marconi University και το δεύτερο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα. Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία σεμινάρια στο Intered College για τις ακόλουθες γλώσσες προγραμματισμού: html, javascript, visual basic, java, php, sql. Ο κ. Αθανάσιος Δαβαλάς είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίο Αιγαίου με θέμα την ανάπτυξη ενός εργαλείου αξιολόγησης των startup επιχειρήσεων με τη χρήση Μεγάλων Δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης. Ο κ. Δαβαλάς σαν συνέταιρος στην εταιρεία Dreamweaver.Gr διαθέτει εμπειρία 12 ετών στην κατασκευή ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων. Τέλος, είναι πρόεδρος της «Ελληνικής Ένωσης για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών του Διαδικτύου» (Html.Gr) καθώς και συγγραφές τριών βιβλίων πληροφορικής πάνω στην ανάπτυξη ιστοσελίδεων με τη χρήση του wordpress, κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων με τη χρήση του opencart και την προώθηση ιστοσελίδων με τη χρήση των εργαλείων της Google.

Β. Διαμαντοπούλου

Β. Διαμαντοπούλου

Επίκουρη καθηγήτρια

Η Δρ. Βασιλική Διαμαντοπούλου είναι διδάσκουσα του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού 2019–2020 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου» του επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014–2020, ενώ διατελεί Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά έργα του προγράμματος Horizon 2020, εστιάζοντας στις απαιτήσεις ασφάλειας και ιδιωτικότητας σε διάφορα περιβάλλοντα. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως Ερευνήτρια στο School of Computing, Engineering and Mathematics του Πανεπιστημίου του Brighton, UK.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στα Πληροφοριακά Συστήματα και την Καινοτομία από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επιπλέον, είναι κάτοχος διπλώματος Μηχανικού Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων και Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση των Πληροφοριακών Συστημάτων, αμφότερα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το δημοσιευμένο της έργο περιλαμβάνει βιβλία, κεφάλαια σε βιβλία, δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κρίση.

Β. Καλογήρου

Β. Καλογήρου

Συνεργαζόμενη ερευνήτρια

Η Βικτωρία Καλογήρου είναι υπεύθυνη προγραμμάτων για τις πολιτικές της ΕΕ και αποσπασμένη εθνική εμπειρογνώμονας στη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Μονάδα Διαλειτουργικότητας – D2). Διαθέτει σημαντική εργασιακή εμπειρία στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και του ηλεκτρονικού επιχειρείν. Στο ελληνικό Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εργάστηκε ως υπεύθυνη πολιτικής ΤΠΕ και υπεύθυνη προγραμμάτων ΤΠΕ, όπου συνεργάστηκε με εθνικές και ευρωπαϊκές δημόσιες διοικήσεις και φορείς χάραξης πολιτικής.

Επίσης, συμμετείχε -και συντόνισε- σε πιλοτικά προγράμματα μεγάλης κλίμακας CIP και FP7, και συμμετείχε σε δράσεις για την εφαρμογή της ψηφιακής διακυβέρνησης και της καινοτομίας στο δημόσιο τομέα από το Υπουργικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνσή της, ως υπάλληλος. Η Βικτώρια είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Τεχνολογική Εκπαίδευση και τα Ψηφιακά Συστήματα, κατεύθυνση eLearning από το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πτυχίου Πληροφορικής από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Η έρευνά της στο MEng – στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου – εστιάζει στη Διαλειτουργικότητα στην Εθνική Δημόσια Διοίκηση, στις Τεχνολογίες και στη Διαχείριση Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.

Η. Καραγιάννης

Η. Καραγιάννης

Καθηγητής

Ο Δρ Ηλίας Γ. Καραγιάννης είναι καθηγητής Επιστήμης, Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, καθώς και συνιδρυτής και συν-διευθυντής του Global and Entrepreneurial Finance Research Institute (GEFRI) και διευθυντής έρευνας για την Επιστήμη, την Τεχνολογία, την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα στο European Union Research Center (EURC) στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου George Washington University (GWSB) στην Ουάσιγκτον D.C. C. Οι διδακτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του Δρ Καραγιάννη επικεντρώνονται στους τομείς των στρατηγικών συμπράξεων Ε&Α μεταξύ κυβέρνησης-πανεπιστημίου-βιομηχανίας, της χαρτογράφησης της τεχνολογίας, της μεταφοράς και εμπορικής αξιοποίησης της τεχνολογίας, της διεθνούς επιστημονικής και τεχνολογικής πολιτικής, της τεχνολογικής επιχειρηματικότητας και της περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης.

Ο Δρ Καραγιάννης έχει αρκετές δημοσιεύσεις τόσο σε ακαδημαϊκά περιοδικά όσο και σε πρακτικά περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων των IEEE Transactions in Engineering Management, Research Policy και Journal of R&D Management. Έχει επίσης δημοσιεύσει μέχρι σήμερα περισσότερα από πενήντα βιβλία σχετικά με την επιστήμη, την τεχνολογία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα με τις εταιρείες Springer, CRC Press, Praeger/Greenwood, Palgrave/MacMillan και Edward Elgar, ενώ έχει συνάψει συμβάσεις για αρκετά ακόμη έργα.

Γ. Κοντός

Γ. Κοντός

Συνεργαζόμενος Ερευνητής

Ο Γεράσιμος αξιοποιεί την πρακτική εμπειρία και την ευρεία διαλειτουργική γνώση σε όλη την αεροδιαστημική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εταιρειών, των παρόχων υπηρεσιών αεροδρομίων και των οργανισμών κατάρτισης. Σε μια διαρκώς εξελισσόμενη και ανταγωνιστική αγορά, βοηθά τα στελέχη να αντιμετωπίσουν πιεστικές στρατηγικές προκλήσεις και να αποκομίσουν αξία και ανάπτυξη. Στα εμβληματικά έργα του περιλαμβάνονται ο στρατηγικός σχεδιασμός και η εκτέλεση μιας συγχώνευσης και εξαγοράς στον κλάδο της επίγειας εξυπηρέτησης, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των εργασιών ανάκαμψης αεροσκαφών για μια μεγάλη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία.

Το έργο του Γεράσιμου επικεντρώνεται συχνά σε μετασχηματισμούς οργανωτικής κλίμακας. Συντονίζει έργα που αποσκοπούν στη σχολαστική εκδίπλωση των προκλήσεων της αεροδιαστημικής βιομηχανίας και προωθεί μετασχηματισμούς επιχειρηματικών μοντέλων με τη διαμόρφωση εξατομικευμένων βιώσιμων επιχειρηματικών στρατηγικών.

Α. Κωνσταντινίδης

Α. Κωνσταντινίδης

Σύμβουλος Επενδύσεων

Ο Απόστολος Κωνσταντινίδης είναι ένας έμπειρος χρηματοοικονομικός επαγγελματίας με παγκόσμια εμπειρία στη διαχείριση θεσμικών περιουσιακών στοιχείων. Ως πανεπιστημιακός λέκτορας και σύμβουλος νεοσύστατων επιχειρήσεων δίνει έμφαση στη διδασκαλία των δεξιοτήτων εξαιρετικού μάνατζμεντ. Επικεντρώνεται στην προώθηση της πειθαρχίας, του οράματος, της δημιουργικότητας και της συνέπειας στην επιχείρηση και τη ζωή. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από την προηγμένη χρηματοοικονομική ανάλυση και ανάλυση αγοράς έως το σχεδιασμό και τη διαμόρφωση μιας συνεκτικής επενδυτικής φιλοσοφίας. Ο κύριος στόχος του ως μέντορας είναι να διδάξει μαθητές και επαγγελματίες πώς να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Ο Απόστολος σπούδασε Οικονομικά στην Ελλάδα, είναι κάτοχος Αμερικανικού MBA και μιλάει άπταιστα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά.

Ζ. Λαχανά

Ζ. Λαχανά

Υποψήφια διδάκτωρ

Η κα. Ζωή Λαχανά είναι υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η Ζωή είναι διπλωματούχος Μηχανικός Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα πάνω στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση από το ίδιο τμήμα. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της είναι γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη  και την εξόρυξη γνώσης από κείμενα. Επίσης, είναι εργαστηριακός βοηθός και διαθέτει εμπειρία στην εργασηριακή διδασκαλία σε μαθήματα, όπως Αλγόριθμοι και Πολυπλοκότητα, C Programming και Τεχνολογία Λογισμικού. Τέλος, είναι εργαστηριακός συνεργάτης του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και εργάζεται πανω σε διάφορα ερευνητικά έργα.

Μ. Λουτσάρης

Μ. Λουτσάρης

Υποψήφιος διδάκτωρ

Ο κ. Μιχάλης – Αυγερινός Λουτσάρης είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο Μιχάλης είναι διπλωματούχος Μηχανικός Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα πάνω στην Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα από το ίδιο τμήμα. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του είναι γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και την εξόρυξη γνώσης από κείμενα.

Επίσης, είναι εργαστηριακός βοηθός και διαθέτει εμπειρία στην εργασηριακή διδασκαλία σε μαθήματα, όπως Αλγόριθμοι και Πολυπλοκότητα, C Programming και Τεχνολογία Λογισμικού. Τέλος, είναι εργαστηριακός συνεργάτης του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και εργάζεται πανω σε διάφορα ερευνητικά έργα.

Θ. Παπαδόπουλος

Θ. Παπαδόπουλος

Υποψήφιος διδάκτωρ

Ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος είναι υποψήφιος διδάκτωρ Μηχανικής Μάθησης και Τεχνητής Νοημοσύνης. Εργάζεται στις ΤΠΕ από το 1998, έχοντας αποκτήσει και εξασκήσει ανάπτυξη λογισμικού, ανάλυση επιχειρήσεων και συστημάτων, συμβουλευτικές, ερευνητικές, αρχιτεκτονικές και διαχειριστικές δεξιότητες. Συμμετείχε σε απαιτητικά έργα και κατέκτησε τεχνολογίες αιχμής, με έμφαση στη Μοντελοποίηση Δεδομένων, την Έρευνα και Ανάπτυξη, την τεχνολογία των επιχειρήσεων και τα πλαίσια Ανοιχτού Κώδικα. Εργάστηκε σε εταιρείες και οργανισμούς με μεγάλη εκτίμηση και είναι παθιασμένος με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Είναι υπεύθυνος για μια σειρά από πρωτοβουλίες ανοιχτών δεδομένων της Ελληνικής Κυβέρνησης όπως η Πύλη Ανοικτών Δεδομένων (http://www.data.gov.gr) και η πύλη Ελληνικής Διαφάνειας (https://www.diavgeia.gov. gr/en)/. Του απονεμήθηκε το 1ο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (2011) για την υλοποίηση δημόσιου αποθετηρίου ανοιχτών οικονομικών δεδομένων, καθώς και το 2ο βραβείο στο διεθνές hackathon διαφάνειας που διοργανώθηκε στη Βραζιλία από τη Transparency International (2014). Είναι μέλος ομάδων εργασίας EC που σχετίζονται με τις ΤΠΕ, Πρόεδρος της Standard Working Group DCAT-AP και μέλος των ομάδων εργασίας Core Vocabularies.

Δ. Σαράντης

Δ. Σαράντης

Μεταδιδάκτωρ

Ο Δρ Δημήτριος Σαράντης είναι μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο UNU-EGOV και έχει περισσότερα από δέκα χρόνια εμπειρίας στην ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη έρευνα πολιτικής. Έχει απασχοληθεί στη βιομηχανία λογισμικού και στην Ελληνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αναπτύσσοντας και διαχειριζόμενος πληροφοριακά συστήματα και υπηρεσίες και υποστηρίζοντας πληροφοριακές υποδομές βάσεων δεδομένων.

Έχει επίσης εργαστεί ως ερευνητής και καθηδητής στη Μονάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), συμμετέχοντας σε εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα, στους τομείς του κυβερνητικού μετασχηματισμού, των πλαισίων διαλειτουργικότητας, της ηλεκτρονικής συμμετοχής, της μοντελοποίησης διαδικασιών και του ανασχεδιασμού στο δημόσιο τομέα. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Yale (ΗΠΑ) στον τομέα της Μοντελοποίησης Οντολογικών Δεδομένων στον Τομέα της Ηλεκτρονικής Υγείας, συμμετέχοντας στο έργο Cedar.

Close Popup

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

Close Popup